Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Защо приятелката ми не харесва настолните игри? Ето какво да правим

Чувам този въпрос доста често напоследък. Както и „Как да накарам приятелката си да хареса настолните игри?“ Аз явно съм решил този проблем, тъй като моята приятелка е един от основателите на Rise of Dice. И сега ще видим къде може да е проблемът. Отговори като еди-кой си не харесва настолните игри, защото е тъп, не са валидни за мен (макар, че може да има зрънце истина).

Ти си проблемът

Ако все още продължаваш да четеш, съм горд с теб! Оказва се, че доста хора се опитват да наложат хобито си върху другите насила. Не показват забавната страна на игрите и в крайна сметка отказват близките си от настолките. Дори е твърде възможно да е неприятно да се играе с теб. Виждал съм много хора, които подсъзнателно променят държанието си, когато играят с приятелката си. Някои от тях губят търпение, започват да се ядосват или просто взимат решенията вместо нея. Виж повече по темата тук -> “С кой да НЕ играем бордови игри?”

Ако се познаеш в някое от изреченията по-горе е възможно проблемът да е в теб. Това е чудесна новина, защото решението също е в теб.

Ако не е това причината, то може би

Не сте попаднали на правилната игра все още

Това е един от най-често срещаните проблеми. Често чуваме изказвания като „тя не харесваше настолни игри, докато не пробвахме (някоя си). Сега само такива игри играем“. Има много, много различни игри на пазара и това е напълно възможен проблем. Дори аз… има игри, които мразя, има и такива, без които не мога. Ако някой ми беше показал само игрите от първия тип, едва ли щях да съм фен на хобито.

Знам, че ако обичаш тежките стратегии ще искаш да покажеш някоя игра като „Цивилизация“ на приятелката си, но недей.

#лошаидея

Препоръчвам да започнете с някоя лесна, филър игра, докато усетите какви механики и тематики харесвате заедно.

Ето и списък с най-добрите игри за начинаещи.

А сега последния и най-лош вариант:

Тя просто не обича настолни игри

Ай стига бе… верно ли?
Нека помислим заедно за момент. От малък съм рибар и рибата е вид храна, която много ценя и уважавам. Мога да ям всякаква риба, приготвена по всякакъв начин (е… в рамките на нормалното) и повечето от хората от моето обкръжение мислят по подобен начин. Но нека се замислим… има ли хора, които не обичат риба? Има, да! Дори познавам такива. Първо твърдях, че не са попаднали на хубава риба, после твърдях, че някой им е сготвил неправилно и гадно. Но с времето се убедих, че този човек просто не обича риба. Не знам защо ми беше толкова трудно да го приема. Може би се разминава твърде много с моите навици? Питам човека „какво точно не ти харесва?“, а той ми отговаря „Всичко… миризмата, текстурата, вкуса и какво ли още не“. Дори, като обяснявах, че тилапията има вкус на пиле… или толстолопът на скара е като свинско. Нямаше значение. Този човек НЕ ОБИЧА РИБА… ТОЧКА.

И какво да правим?

Нека бъдем честни. Ако даден човек не обича настолните игри, защо да го насилваме? Ще изпитваме ли удоволствие, ако го принуждаваме да играе с нас? Или по-добре ще е да се срещнем с хора, които смятат, че това хоби е най-якото хоби на света? В крайна сметка нашето общество е отворено към всички. Това е и идеята на Rise of Dice – запознаваме хората с хобито по най-атрактивния начин и търсим точно тези, които са най-запалени. Няма смисъл да градим общество от хора, играещи по принуда. Естествено, не казвам да изхвърлим всички останали от живота ни. С тях ни свързват един милион неща, но настолните игри не са сред тях!

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!