Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Задава ли се нова българска парти игра? – Лукави лисици.

Скоро имахме удоволствието да тестваме един нов прототип на настолна парти игра. Изглеждаше доста обещаващ и ето защо решихме, че е добра идея и вие да научите за него.

Когато чуя думата “прототип” си представям скъсани листове от тетрадка, лепени с лепило c200 и изрязани с ножичка, обаче този случай не беше такъв. Още от началото останах впечатлен от качеството на компонентите и душата, която беше вложена от автора.

 

Играта се казва Лукави лисици /Sly Foxes/.

За какво, обаче става въпрос в нея?

Ти влизаш в ролята на лисичка, която трябва да прецака останалите на масата. Точно така, играта включва Take That механика и може би вече разбираш защо съм впечатлен.

Обаче внимавай! Всички лисички на масата имат абсолютно същата цел – да прецакат теб.

Това може да стане по два начина:

  • Чрез капани
  • Чрез клюки

Няма нищо по-лошо от това някой да те посочи с пръст и да каже на всички останали обитатели в гората, че си пръднал… УЖАС! Сега всички ще ти се смеят. Това ще се случи само ако нямаш карта “факти”, с която можеш много добре да се оправдаеш и да избегнеш клюката на опонента.

По подобен начин работят и капаните в играта, за които трябва да имаш карта “защита”, с която да го предвидиш. Това може да са чифт супер яки очила за нощно виждане или пък някой заек да ни предупреди.

Всяка карта в “Лукави лисици” е уникална и забавна. Ще видиш безброй различни сценарии за клюки, оправдания, факти, капани и защити.

Играта се разнообразява с още един персонаж – нахалната невестулка. Когато тя се появи в игра някой играч може да помага с клюкаренето или оправдаването на друг. Именно тя прави играта доста динамична и непредсказуема.

Ако Лукавите лисици ви изглеждат интересни ще имате шанс да ги пробвате на събитие, където лично авторът Лазар Босаков ще ги представи пред хората. Каним ви на 16.04.2019г. в зелената работилница, гр. Пловдив от 18:30ч., за да се наклюкарим взаимно и да се запознаем със създателя на играта!

КЪМ СЪБИТИЕТО ВЪВ FACEBOOK

Последвайте фейсбук страницата на Лукавите лисици.

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!