Играй докрай

anglia-kafe-sabitie-za-nastolni-igri-plovdiv-rise-of-dice-com
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Мореплаватели в Англия кафе – Board Game Night

В една съботна вечер успяхме да докажем, че заедно с нашите приятели от nastola.bg можем да превърнем едно малко заведение (Англия кафе) в сцена за настолни игри!

Събитието се проведе в събота следобед на 10.11.2018г., когато всеки от нас си беше починал от работната седмица и беше ред на настолните игри! Този път избрахме мястото да е Англия кафе в гр. Пловдив, ето и къде се намира в Google Maps.

Как премина събитието?

Бяхме избрали тематиката да е морска. За целта бяхме приготвили официална презентация на няколко от тях, като основния акцент беше върху играта “Заселниците на Катан” или по-точно нейното разширение “Мореплаватели”. Това се случи на 2-рия етаж от заведението. Определено имаше интерес към презентацията на играта, а след нея 6-ма седнаха да я изпробват. Повечето от играчите не бяха запознати с играта Катан, но бързо се ориентираха и започнахме да играем. На първия етаж се събраха доста хора. Там се играеха предимно парти игри и хората се забавляваха цяла вечер. Имаше игри, като Exploding kittens, Саботьор, DIXIT и други подобни.

Англия кафе

Домакинът ни за тази вечер беше собственика на заведението – Кийт. Не съм виждал до сега чужденец, които да говори толкова добре български. В англия кафе Кийт преподава български език на чужденци. Това помага за животът им в България.

Освен това в Англия кафе имаше специално подготвено меню за мореплавателската ни вечер. Бяха подготвени напитки, като ром и грог, а когато всички огладняхме можехме да си поръчаме пици и сандвичи, приготвени на момента. За първи път виждам собственик на заведение да каже “ето ти тази кана с лимонада, сипвай си колкото искаш… не е нужно да си поръчваш”.

Всички организатори дойдохме малко по-рано, за да подготвим мястото. Донесохме една специална маса за игри, с която не можехме да сгрешим и така имаше място за абсолютно всички, които дойдоха в Англия кафе. Повечето от тях не ни бяха познати, но все пак събитието беше насочено към новите хора в хобито. Ние сме доволни от свършената работа и от създаденото настроение. Радваме се, че успяваме да се запознаваме все с нови хора и да представяме настолните игри по нов и атрактивен начин.

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!