Стратегическа настолна игра 7 Wonders Duel

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: стратегическа настолна игра

Играчи Играчи: 2

Възраст Възраст: 10+

Времетраене Времетраене: 30 мин.

Език Език: български, украински, корейски

Търсиш игра за подарък?

44,90лв.

Изчерпан

Допълнителна информация

Описание

Внимание! Това е специално издание на играта “7 Wonders” за двама играчи. Ако търсиш пълната парти версия виж ТУК.

Тематика на стратегическа настолна игра „7 Wonders Duel“

В стратегическа настолна игра “7 Wonders Duel” двама играчи се състезават за създаването на най-напредналата древна цивилизация. Ще строите сгради, ще добивате ресурси, ще развивате търговия и ще водите войни. Вашите народи ще преминават едновременно през 3 различни епохи, като всяка от тях носи повече подобрения от предходната. Важно е ти да се възползваш максимално от най-модерните сгради и технологии, за да победиш опонента си.

Интересното в стратегическа настолна игра “7 Wonders Duel”

Страгическа настолна игра “7 Wonders Duel” не случайно е призната за една от най-добрите игри за двама човека. Всяко твое действие ще има отражение върху опонента ти. Внимавай, защото обратното също е вярно. Понякога е дилема дали да направиш това, което е добро за теб или да се опиташ нарочно да попречиш на вражеските планове. Всичко това е възможно, защото двамата играчи споделят общо поле, общи карти и обща икономика. Това дава възможност за много различни и хитри действия.

Играта може да бъде спечелена и предварително от някой от играчите. Това може да стане когато някоя от двете столици бъде завладяна, чрез военни действия или когато едната цивилизация постигне върховния научен напредък.

Това позволява „7 Wonders Duel“ да е особено динамична, защото кара всеки от играчите да се фокусира и върху действията на противника, а не само върху своя план.

Последни мисли и съвети – Добри („Rise of Dice“)

Малко настолни игри са пригодени за двама играчи, но тази е направо чудесна. Измислена е точно за това и целият ѝ дизайн е съобразен прекрасно. Рядко игри, пригодени за 4-5 човека, могат да се играят от двама, а дори и да могат просто не са толкова забавни. Ето защо, ако често се налага да играете само двама човека, то тази игра е за теб.

Играта е кратка и бърза, което се постига трудно с тази тематика. Само за 30 минути ще можете напълно да развиете своите цивилизации в няколко различни сфери, като наука, война, икономика и др. Рядко ще се задоволите само с една игра на “7 Wonders Duel“. Почти винаги загубилият ще поиска реванш.

За кого е подходяща? Определено за хора, които искат да играят двамата заедно вкъщи. Идеална е за майка с дете или за двойка. Ще можете да играете без нуждата от много хора или от голямо пространство. Правилата са лесни и се обясняват бързо. Играта е динамична и бърза.

Налагало ли ти се е да търсиш интересна игра, за да играеш с още един човек? Държиш ли това да е един истински дуел между Вас двамата? Тогава стратегическа настолна игра „7 Wonders Duel“ е правилното решение. Поръчай я сега и предизвикай твой приятел или роднина.

Ако се събирате по-голяма компания препоръчвам пълната версия на „7 Wonders” (линк).

Основни механики в стратегическа настолна игра “7 Wonders Duel” – от какво се състои играта?

Card Drafting
Set Collection

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Стратегическа настолна игра 7 Wonders Duel“