Семейна настолна игра Splendor

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: семейна настолна игра

Играчи Играчи: 2-4

Възраст Възраст: 10+

Времетраене Времетраене: 30 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

59,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на семейна настолна игра „Splendor“

В семейна настолна игра „Сплендор“ ти и твоите приятели сте търговци на скъпоценни камъни. Ще се конкурирате помежду си, като купувате различни карти развитие и печелите престиж. Накрая играчът, събрал най-много престиж, е победител.

Интересното в семейна настолна игра „Splendor“

В семейна настолна игра „Сплендор“ съществуват няколко вида скъпоценни камъни, които играят ролята на ресурси. Те са общо 5. Допълнително има и злато, което може да се използва вместо всеки един друг камък. На твоя ход можеш да избираш между 3 основни действия:

  • Да вземеш 3 различни (или 2 еднакви) скъпоценни камъка от банката.
  • Да закупиш карта развитие с вече взетите камъни от предните ходове. Тя може да е от полето или от ръката ти. Картите развитие имат различна цена, в зависимост от това колко точки ти носят и какви бонуси дават.
  • Да вземеш карта развитие в ръката си и да получиш за това едно злато. По този начин я резервираш, така че само ти можеш да я закупиш в някой от следващите ти ходове.

Повечето карти развитие дават престиж, който ще ти е необходим, за да спечелиш играта. Допълнително, те ти позволяват да използваш отстъпка за всяка следваща покупка на карти в играта. Ако събереш добро количество от тях е възможно след време да можеш да си купуваш други безплатно.

С напредването на играта всеки ще се е развил по различен начин, в зависимост от закупените от него карти. В „Сплендор“ има и няколко благородници, които наблюдават играчите. Ако успееш да събереш правилната комбинация от карти развитие, някой от тях може да дойде при теб. По този начин печелиш още повече престиж!

Мислиш ли, че можеш да станеш най-известният търговец на скъпоценности? Събери твоите приятели или семейство около масата за една игра на „Сплендор“ и им го докажи!

Последни мисли и съвети за семейна настолна игра „Splendor“ – oт Добри (Rise of Dice)

Нека първо спомена, че изработката на елементите в “Сплендор” е много добра. Всички скъпоценни камъни са направени под формата на пластмасови чипове, което прави играенето им доста задоволително. Играта има готини картинки и когато я подредиш на масата ще изглежда супер.

За кого е подходяща семейна настолна игра „Splendor“?

Това определено е малка игра. Подходяща е за деца над 10 години, защото трябва да схванат идеята с купуването на точните карти. “Сплендор” е чудесна семейна игра. Можеш да научиш нов човек да я играе буквално за 5-10 минути. Препоръчвам я и за хора, които обичат по-малките и бързи игри, в които няма много правила и елементи. Играл съм тази игра и за почивка от по-сериозните и сложни стратегии. “Сплендор” има лесни правила и е приятна, защото не се налага много мислене и стратегически нюх.

Основни механики в семейна настолна игра „Splendor“. От какво се състои?

Engine Building

Card Drafting

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Семейна настолна игра Splendor“