Семейна настолна игра Пандемия

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: семейна настолна игра

Играчи Играчи: 2-4

Възраст Възраст: 14+

Времетраене Времетраене: 45 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

59,90лв.

Изчерпан

Допълнителна информация

Описание

Основната идея в семейна настолна игра „Пандемия“

Каква е идеята в семейна настолна игра „Пандемия“? Отборът ти трябва да спаси света от 4 страшни зарази. Необходимо е да работите заедно, за да успеете. Настолната игра „Пандемия“ е кооперативна, което означава, че ще играете всички срещу самата игра. А тя въобще не е лесна за побеждаване.

Всеки от Вас ще е специалист по нещо. Някой ще е специалист по карантина, друг по комуникации, трети ще е учен и т.н. Всеки един от отбора ще си изтегли роля в началото на играта, която ще му даде специални умения. Ще е нужно да комбинирате способностите си, за да се справите с този световен проблем. Вие ще пътувате по цялото земно кълбо. Ще посещавате град след град, където ще се опитвате да държите положението под контрол. Междувременно, трябва да намерите постоянен лек за всичките 4 болести. Тогава, може би, ще спечелите играта.

Забавното в семейна настолна игра „Пандемия“

Най-хубавото в играта е, че ще играете всички заедно. Или заедно ще спечелите, или заедно ще изгубите битката. Играта идва с доста различни роли, а комбинациите между тях, които ще правите, са още повече. Никоя игра няма да Ви се стори като предишната. Играта постоянно ще Ви отправя нови предизвикателства. Ако изгубите контрола в някой град по света, там ще стане епидемия. Заразата от него ще се разпространи в съседните градове, а ако и те са на границата, ще се получи верижна реакция, която може само за един ход да обхване цял континент и да загубите играта. Трябва постоянно да следите къде е възможно да стане епидемия и колко фатално ще е, ако това се случи. Разбира се, винаги ще може да жертвате някой град, който не харесвате, но нека не са много.

Когато станете по-добри в „Пандемия“ ще можете да регулирате сложността ѝ. Последното ниво на трудност е почти невъзможно да се победи. Така тази настолна игра няма да Ви омръзне лесно, защото винаги ще е предизвикателство за Вас.

Последни думи за семейна настолна игра „Пандемия“

Играта е една от най-подходящите, ако искате да играете с нови хора. Тя е кооперативна и при нея няма да се състезавате срещу някой по-опитен играч, а ще обедините сили. Тематиката на „Пандемия“ може да изглежда малко тежка, но всъщност всичко се обяснява лесно и бързо. Подходяща е както за игра със семейството Ви, така и в компания от добри приятели. Тя не е нито прекалено сложна, така че да Ви заболят главите, нито прекалено лесна, че да Ви омръзне бързо. Играе се бързо и е динамична, което лично за мен е доста важно.

Е? Мислиш ли, че можеш да спасиш света? Ти и твоите приятели срещу играта?

Основни механики в семейна настолна игра „Пандемия“

Co-operative Play

Point to Point Movement

Deadline

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Семейна настолна игра Пандемия“