Семейна настолна игра Кингдомино

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: семейна настолна игра

Играчи Играчи: 2-4

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 15 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

34,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на семейна настолна игра “Кингдомино”

В семейна настолна игра “Кингдомино” всеки от играчите притежава замък. Само остава да построим кралството около него. Да… в реалния свят това се случва на обратно. Нашата цел е да обградим замъка си с обширни полета жито, зелени и гъсти гори, безкрайни сини океани и др.

Накрая този, който е създал най-доброто кралство, печели играта “Кингдомино”.

Забавното в семейна настолна игра “Кингдомино”

Не случайно тази игра се казва точно кингДОМИНО. Базира се на доминото, което всеки някога е играл. Ето, че сега имаме възможност отново да се насладим на тази механика, но с много по-модерна визия и идея.

Цялото кралство е съставено от отделни елементи. От двете страни на плочките има различни територии (може и да са еднакви понякога). Тях трябва да ги съчетаваме с други подобни плочки, за да построим цялото си кралство. Всеки ход играчите избират от няколко видими за всички плочки. Някой от тях ще са доста по-ценни от други. Това значи ли, че първият играч на ход винаги ще печели? Разбира се, че не! В зависимост от избраните плочки реда на играчите за следващия ход се променя. Този ход за Вас е останала най-лошата плочка, защото сте били последен? Шансът е, че другия ход ще можете да играете пръв и да изберете най-хубавото от масата.

Трябва много внимателно да прецените как ще играете този ход, защото това ще влияе на следващия. В играта се падат много ценни и желани плочки (с коронки на тях) и всеки ще се бори, за да ги притежава. Постарай се да направиш така, че да избираш първи. Колкото повече коронки имаш, толкова повече точки ще спечелиш накрая. Има значение и как точно ще подредиш плочките на кралството си. Постарай се да имаш обширни територии с много коронки върху тях.

Последни мисли за семейна настолна игра “Кингдомино”

Това е лека и кратка настолна игра. Играе се за около 20 мин. Тя е цветна, добре илюстрирана и приятна. Правилата са много лесни и ще можете да ги обясните за около 5-10 мин. “Кингдомино” е подходяща за хора, които не си падат особено по сложните и дълги игри, а обичат нещо леко, забавно и бързо. А ако обичаш тежките игри? Е, нищо не пречи да си починеш малко от тях с “Кингдомино” и студена бира в ръка. 😉

Механики в семейна настолна игра “Кингдомино”

Tile/ Card Drafting

Tile Placement

Variable Player Order

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Семейна настолна игра Кингдомино“