Семейна настолна игра CV-лизации

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: семейна настолна игра

Играчи Играчи: 2-5

Възраст Възраст: 10+

Времетраене Времетраене: 45 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

49,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на семейна настолна игра „CV-лизации“

В семейна настолна игра „CV-лизации“ ти и твоите приятели ще градите Вашите цивилизации. Всичко това ще става лесно и забавно. На всеки твой ход ти ще можеш да избереш какво искаш да играеш, за да се развиваш. Можеш да избираш между кражба, дърводобив, лов, каменоделство, хитрост, мързел или търговия. Сигурно се чудиш с какво би бил полезен мързелът за някоя цивилизация? Полезен е, защото мързелът носи щастие, а именно щастието е това, към което се стремим в играта. Точно така, всички играчи трябва да събират щастие и в края на играта ще спечели най-щастливата нация.

Забавното в семейна настолна игра „CV-лизации“

Всеки играч държи карти в ръцете си. Играта има супер як начин за изиграването им. Ти и твоите приятели ще трябва да изиграете по 2 карти на хода си. Едната ще поставите с лице нагоре, за да е видима за всички, а другата с лице надолу. Всички карти се обръщат, след като всеки е избрал какво ще играе.

Какво е толкова интересното тук? Това са самите действия на картите. Ефективността на нашите карти зависи от това колко от другите играчи са играли същата карта този ход. Веднага давам пример – каменоделството ще ни даде 2 камъка, ако само ние го изиграем. Ако друг играч е решил и той да изиграе същата карта, тогава и двамата взимаме по 3 камъка. Обаче, ако 3-ма или повече играчи са избрали каменоделство, тогава ще вземем само по 1 камък. Има карти, при които е възможно и нищо да не вземем, ако се изиграят от повече хора. Това, например, е кражбата. Все пак няма как всички да крадем… някой трябва да е жертвата. Допълнително, има и карта „Дублиране“, която удвоява ефекта от другата ни изиграна карта. Трябва да внимаваме с нея, защото ако се изиграе правилно може да ни донесе много ползи или да я похабим напразно, ако не преценим добре.

Допълнително, след изиграването на тези карти можем да купуваме карти за развитие. Това са карти, които носят нови открития, технологии или идеи за нашата цивилизация. Тези карти струват пари и ресурси, за да ги закупим, обаче носят и доста бонуси. Една от моите любими карти е „егоизъм“, само защото идеята е супер яка.

Изиграйте правилните карти, прочетете мислите на другите играчи, спечелете ресурси, купете си развитие, натрупайте щастие и спечелете играта. Можете ли?

Последни мисли и съвети за семейна настолна игра „CV-лизации“ – от Добри (Rise of Dice)

Няма да лъжа – първоначално бях леко скептичен към тази игра. Обаче, когато усетих за какво става въпрос разбрах, че не съм бил прав. Тематиката с развитието на цивилизация не е нужно да е сложно, стратегическо и сериозно. Настолната игра „CV-лизации“ показва, че това може да е доста забавен процес. Картинките и арта са супер готини, играта е динамична, с лесни правила. Идеята да събираш най-много щастие е уникално яка, защото повечето такива игри се фокусират върху пари, територии, войни и т.н., а всеки забравя, че най-важното е именно щастието.

За кого е подходяща семейна настолна игра „CV-лизации“?

„CV-лизации“ определено си е семейна игра. Може да се играе от 2-ма до 5-ма играчи. Идеална е за цялото семейство, за игра с децата (над 10 години) или просто за цялата компания от приятели, ако не ни се играе нещо сложно и стратегическо. Една игра се приключва за около 45-60 минути, което е напълно достатъчно за семейните игри. Ако си любител на тежките и сложни стратегии с много правила и елементи, CVлизации не е за теб.
Ще можеш ли да събереш най-много щастие от противниците си? Викни ги на масата и се съберете заедно за една готина игра на „CV-лизации“!

Основни механики в семейна настолна игра „CV-лизации“. От какво се състои?

Action (Movement Programming)

Hand Management

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Семейна настолна игра CV-лизации“