Selected:

Парти настолна игра Кодови имена: картини

36,90лв.

Парти настолна игра Кодови имена: картини

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 2-8

Възраст Възраст: 10+

Времетраене Времетраене: 15 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

36,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на парти настолна игра “Кодови имена: картини”

Парти настолна игра Кодови имена: картини (Code names: Pictures) е настолна игра с асоциации. В нея влизат в съревнование 2 отбора. Броят на хората във всеки отбор е неограничен, но при повече (отколкото са на описанието на кутията) става много хаотично. Каква е идеята? На масата се нареждат 20 карти с картинки.

parti-nastolna-igra-kodovi-imena-kartini-111

Според предварително изтеглена схема се определя кои картинки са на червения отбор, кои са на синия, кои са неутрални и коя единствена карта е убиеца. Всеки отбор избира един човек, който трябва да ги насочва към правилните карти, като се опитва да избягва чуждите. Само този човек има право да вижда схемата с цветовете.

parti-nastolna-igra-kodovi-imena-kartini-211

Насоката трябва да е една дума, с която трябва да се подскажат възможно най-много карти. Целта на играта е отборът първи да познае всички свои карти, без да посочи убиеца.

Кое е интересното в парти настолна игра “Кодови имена: картини”

Забавлението в тази игра идва оттам как „водачът“ на отбора ще успее да обясни възможно най-много карти с една дума на своя отбор. Изборът му може да е доста абстрактен или той да вижда логика, която никой друг не забелязва.

Пример: водачът казва: Жилище 3.
Това означава, че той е видял 3 карти, които са на неговия отбор и могат да се опишат с думата „жилище“. Другите играчи лесно разпознават 2-те карти, на които има нарисувани къщи, но третата къде е? Дали е това гнездо на птици? Или пък мравунякът? Какво значи „жилище“ за водача? Какво визира той с тази дума?

Комбинациите в тази парти настолна игра са безкрайни.

Особено забавно се получава, когато не успеем да назовем правилната карта и без да искаме помогнем на другия отбор, а след края на играта водачът казва каква логика се крие зад действията му и защо никой не се е сетил. Често няма никаква логика и всичко е в главата на водача. Той може да се е сетил за някакъв филм, които само той е гледал или книга, която само той е чел. Ще успеете ли да си прочетете мислите?

В една игра картинка със сирене беше описана като „търкаляне“. Водачът имаше предвид, че в Англия се провежда състезание, в което играчите търкалят пита сирене по хълм, а след това го гонят. Това е много оригинална логика, но дали другите ще се сетят?

Механиките в парти настолна игра Кодови имена: картини

Association

Memory

Partnerships

 

Трябва ти помощ, за да разбереш механиките в настолните игри?

Виж нашия наръчник за всичките механики в настолните игри.

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Кодови имена: картини“
Close Menu
×
×

Cart