Selected:

Настолна игра с карти Порт Роял

26,90лв.

Настолна игра с карти Порт Роял

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: семейна настолна игра с карти

Играчи Играчи: 2-5

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 30 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

26,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на настолна игра с карти „Порт Роял“

Какво представлява настолна игра с карти „Порт Роял“? Ти и твоите приятели ще управлявате пристанища. На тях ще се появяват различни възможности за печалба на пари или наемане на персонал. Трябва да вземете най-доброто решение, за да извлечете най-много от хода си.

Интересното в настолна игра с карти „Порт Роял“

Играта с карти „Порт Роял“ е свързана с това да рискуваме на всеки наш ход. Колкото повече рискуваме, толкова по-голяма награда ще има за нас ако успеем. Ако не успеем – губим всичко и не печелим нищо този ход. Къде е тънката граница между риска и печалбата? Ще трябва да го намериш заедно с твоите приятели.

Всеки ход Вие ще теглите карти от тестето. Оттам се падат добри неща, но е възможно да дойдат и пирати. Колкото повече карти отваряте, толкова повече избор ще имате какво да вземете и толкова повече от тях ще можете да продадете на другите играчи, ако те пожелаят. Но внимавайте! Ненаситността може да Ви струва всичко. Ако изтеглите 2 карти с пирати от еднакъв цвят трябва да върнете всички карти в тестето, като за Вас не остава нищо.

Пиратите са в няколко цвята и се получава особено забавно, когато вече сме отворили жълти, червени, черни и сини пирати. Шанса да отворим повтарящи се е особено голям. Именно тогава се получава най-голямата тръпка в играта. Дали да отворим само още една карта? Или да се откажем докато още не е късно?

Най-якото е когато решим да спрем и да приберем печалбите си, а след това друг играч отвори следващата карта и видим, че сме спрели точно навреме. Защо? Защото именно тя е щяла да ни погуби.

Освен справянето с риска ние ще трябва да наемаме екипаж с различни способности. Някои от тях могат да отблъскват пирати. Това означава, че можем да сме по-смели в тегленето. Други пък, ни помагат в търговията или в спечелването на точки победа.

За да спечелим една игра на „Порт Роял“ ще ни трябва добре премерен риск и най-добрите наемници, които можем да си позволим.

Последни думи на настолна игра с карти „Порт Роял“

Това е парти игра, състояща се само от едно тесте карти. Правилата са лесни и се обясняват много бързо. Играта е лека и забавна, а картинките са цветни и красиви. Ако обичаш бързите парти игри без много елементи и правила, определено „Порт Роял“ е за теб. Играта е особено подходяща и като филър между някои по-сложни и дълги игри. Или просто докато чакаш закъсняващия четвърти играч да се появи.

Основни механики в настолна игра с карти „Порт Роял“

Press (Push) Your Luck

Engine Building

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Настолна игра с карти Порт Роял“
Close Menu
×
×

Cart