Разширение за Каркасон 2.0: странноприемници и катедрали

РАЗШИРЕНИЕ КЪМ КАРКАСОН 2.0 ЗА ДО 6 ЧОВЕКА

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИГРАЕ САМОСТОЯТЕЛНО!

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: разширение

Играчи Играчи: 2-6

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 45 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

24,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Внимание: разширението “Странноприемници и катедрали” може да се играе само в комбинация с базовата версия на семейна настолна игра “Каркасон 2.0”.

Ще приема, че вече знаеш правилата й. Ако това не е така, те съветвам първо да се запознаеш с тях ТУК.

Какво добавя разширението „Странноприемници и катедрали“?

Това е първото разширение за семейна настолна игра „Каркасон 2.0“. Ако търсиш допълнения към играта, те съветвам да започнеш с това, защото „Странноприемници и катедрали“ се придържа към основите на играта и добавя доста интересни елементи.

Разширението добавя две нови сгради – странноприемниците и катедралите.

Какво правят те?

Странноприемниците се строят в близост до пътя. Те са малки сгради и носят бонус точни, ако успееш да завършиш целия път до края на играта. Уловката е, че ако не успееш да го завършиш докрай, няма да вземеш нищо от този път. Странноприемниците вдигат точките, които можеш да спечелиш, но добавят и риск, защото ако не успееш ще останеш с празни ръце.

Катедралите работят по подобен начин. Те винаги се поставят във вътрешността на крепостите и трябва да се оградят с крепостни стени. Ако успееш да го направиш, ще получиш бонус точки за всяка плочка в крепостта с катедралата. Обаче внимавай, защото има и риск. Подобно на странноприемниците, ако не успееш да завършиш напълно крепост, в която има катедрала, няма да получиш никакви точки от нея в края на играта.

Допълнително, това разширение добавя още един играч и вече „Каркасон“ може да се играе с до 6 човека.

Получаваш и по един голям мийпъл (пионка) за всеки цвят. За какво са ти и какво точно правят? Ще те оставя сам да разбереш, след като събереш приятелите си около масата за една игра на „Каркасон“.

Забавното в „Странноприемници и катедрали“

Това разширение дава възможност за печелене на още повече точки, но вдига риска. Ако ти се падне плочка с катедрала или странноприемница и сте към края на играта, е особено забавно да я сложиш на голям противников път или крепост, която няма как да се завърши. По този начин твоят опонент няма да получи точките си, а играта ще стане особено забавна, защото на следващата игра този човек ще се опита да ти го върне.

Странноприемниците и катедралите правят някои от пътищата и крепостите още по-ценни и желани от играчите. Това означава, че ще има повече конкуренция и до самия край на играта няма да се знае кой ще е владетелят на крепостта или пътя.

Последни мисли и съвети за разширението на Каркасон – „Странноприемници и катедрали“ – от Добри („Rise of Dice“)

Както споменах вече, това е първото разширение към играта и е едно от най-добре направените. То наистина добавя доста разлики и динамика, но успява да запази духа на играта, без да я променя коренно.

Поръчай разширението за Каркасон СЕГА и събери приятелите си за една игра още утре.

Основни механики в семейна настолна игра „Каркасон 2.0“

Tile Placement

Modular Board

Pattern Building

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Разширение за Каркасон 2.0: странноприемници и катедрали“