Разширение към Kingdomino - Age of Giants

РАЗШИРЕНИЕ КЪМ КИНГДОМИНО/ QUEENDOMINO

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИГРАЕ САМОСТОЯТЕЛНО!

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: разширение

Играчи Играчи: 2-5

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 15 мин.

Език Език: български, английски

Търсиш игра за подарък?

26,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Внимание! Това е разширение и не може да се играе самостоятелно.
“Age of Giants” е съвместимо както с “Кингдомино”, така и с “Куиндомино”!

За да играеш това разширение трябва да имаш една от 2-те (или и 2-те) базови игри. Намери ги ТУК:

Ще приема, че вече си запознат с правилата на „Кингдомино“ и ще разгледаме само това, което разширението добавя към играта. Ако искаш да разбереш как се играят базовите игри, може да го направиш чрез линковете по-горе.

Какво добавя „Age of Giants” към играта „Кингдомино“ (или „Куиндомино“)?

  • 5-ти играч, с който да играеш.
  • Различни цели, които ще се сменят всяка игра.
  • Начин да прецакваме опонентите си.
  • Супер яка картонена 3D куличка, с която се раздават плочките.
  • Допълнителни плочки за игра.

Тематика на разширение към „Kingdomino“ – „Age of Giants“

Това разширение добавя великани в твоите красиви кралства. Те са малко непохватни и ще ти донесат само ядове. Когато някой от тях се появи около твоя замък, ще трябва да се простиш с някоя от коронките си. Колкото повече великани има при теб, толкова по-малко коронки ще броиш на края на играта и толкова по-малко точки ще вземеш.

Значи всичко е ясно… трябва да се пазим от гигантите.

Забавното в разширение към „Kingdomino“ – „Age of Giants“

Гигантите идват с част от новите плочки от разширението. Това са най-слабите плочки в играта и е хубаво да ги избягваш. Обаче, ако се падне такова поле с великан все някой ще трябва да го вземе. Тук е моментът да се молиш предния ход да не си взел най-крайната плочка, защото ще останеш последен и твоите опоненти ще те прецакат на този ход.

Когато някой играч вземе плочка с великан на нея, той е длъжен да блокира една от коронките си в неговото кралство, докато този великан е там. С разширението идват няколко фигурки на тези гиганти, за да можеш да следиш къде се намират във всеки един момент.

Споменах, че коронката е блокирана, само докато великанът е поставен върху нея. Това означава ли, че можем да го разкараме оттам? Разбира се! И това е най-якото в Age of Giants“. В разширението има и още един вид плочки. Те могат да прогонят някой гигант от нашите земи, като го изпратят в полето на някой противник. Яко, а?

Това позволява играта да се балансира и предоставя още начини за контакт между играчите, защото в „Кингдомино“ просто всеки от нас си строи кралството на спокойствие. Време е това да се промени! Става кофти, ако някой опонент успее да вземе най-яките плочки и поведе в играта. Ясно е, че ще спечели и в базовата игра не можем да направим нищо. Тук обаче всички останали играчи могат да му видят сметката много бързо. Затова е добре да не се набиваш на очи, когато поведеш в играта!

Последни мисли и съвети за разширение към „Kingdomino“ – „Age of Giants“ – От Добри (Rise of Dice)

Ако трябва да посоча най-важното нещо, което Age of Giants“ добавя към „Кингдомино“ и Queendomino“, това е включването на 5-ти играч. Играта става изключително забавна и динамична с повече хора и винаги е супер полезно да можем да съберем повече приятели в една игра. Лично аз съм фен на игрите с Take That (направи мръсно) механика, за това и разширението ми харесва. Базовата игра „Кингдомино“ е забавна, но липсва точно този елемент с взаимодействие между играчите.

Държа да отбележа, че Age of Giants“ запазва красивата простота на играта и не я прави по-сложна. Допълнителните правила се научават точно за 2 минути, а различните цели правят всяка игра уникална.

За кого е подходящо разширение към „Kingdomino“ – „Age of Giants“?

Препоръчвам го за фенове на „Кингдомино“, които искат да разнообразят малко играта си, без да се налага да учат сложни правила. Това разширение ще донесе на теб и приятелите ти още много часове забавление и разнообразие на супер ниска цена.

Особено подходящо и за всички любители на „Кингдомино“ и „Queendomino“, които искат да добавят още един човек в играта си.

Основните механики в разширение към „Kingdomino“ – „Age of Giants“

Take That

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Разширение към Kingdomino – Age of Giants“