Парти настолна игра Върколаци

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 6-24

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 60 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

26,90лв.

Изчерпан

Допълнителна информация

Описание

Тематика на парти настолна игра „Върколаци“

В настолна игра „Върколаци“ ти си жител на малко селце. В него тече нормален живот и всички съселяни се разбират прекрасно, но това е само през деня. Когато падне нощта някой от твоите познати съседи се превръщат във върколаци. Тяхната цел през нощта е да изядат нормалните хора. Ти, както и всички жители си нямате идея кой от Вас точно е върколакът. Казах ли, че може да са повече от един? Може!

Каква е целта на парти настолна игра „Върколаци“?

Ако си човек – да намериш и убиеш върколака през деня, когато е най-уязвим.
Ако си върколак – да убиеш всички хора през нощта без да те идентифицират.

Забавното в парти настолна игра „Върколаци“

Това е парти настолна игра и е за много хора. На всеки играч предварително се дава роля. Тя може да бъде човек или върколак. Ако е върколак, той трябва да се крие и да се преструва на човек, докато не дойде нощта, когато всички трябва да затворят очите си. Тогава той трябва да убие някого, като го посочи. Когато настъпи деня се разбира кой е бил изяден тази нощ. Тогава селяните се събират заедно и решават кой може да е върколакът и го изхвърлят от селото (или го пребиват с камъни). Много често те ще започнат да изхвърлят техните невинни съседи, ако върколакът се крие добре.

В играта „Върколаци“ има и хора със специални умения. Например, това може да е лечител със способност да спаси някого през нощта и той да не бъде ухапан. Или гадателка, която може да разбере истината за някой играч. Но дали е умно да се покаже пред всички и да обвини някого? Дали тя ще „спи“ спокойно през нощта?

За останалите роли няма да издавам – ще ги научиш, когато си отвориш играта. Много са и разнообразието не е проблем.

Последни мисли и съвети за парти настолна игра „Върколаци“ – от Добри (Rise of Dice)

Както вече споменах, това е парти игра, подходяща за големи компании или семейства. Правилата са лесни, а играта е бърза и динамична. „Върколаци“ се използва в по-опростен вариант за тиймбилдинг игри. Това цели сплотяване на екипи. Играта е супер за деца, тъй като тематиката и мистерията в нея им харесва много.

Основни механики в парти настолна игра „Върколаци“

Social Deduction

Bluffing

Player Elimination

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Върколаци“