Selected:

Парти настолна игра Exploding Kittens

49,90лв.

Out of stock

Парти настолна игра Exploding Kittens

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО АНГЛИЙСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра с карти

Играчи Играчи: 2-5

Възраст Възраст: 7+

Времетраене Времетраене: 15 мин.

Език Език: английски

Търсиш игра за подарък?

49,90лв.

Изчерпан

Допълнителна информация

Описание

Основната идея на парти настолна игра „Exploding Kittens“

Парти настолна игра „Exploding Kittens“ се състои само от едно тесте. В него има няколко карти с гърмящи котета. Играчите ще се редуват да теглят карти от тестето по определени правила. Който изтегли експлодиращо коте излиза от играта. Последния оцелял печели. Всички други карти с изключение на гърмящите котки ни позволяват да набутаме и прецакаме другите играчи, така че на тях да се падне въпросното котенце. Така трябва да извадим всички от играта, преди те да са прецакали нас. Играта с карти „Exploding Kittens“ много наподобява руска рулетка.

Интересното в парти настолна игра „Exploding Kittens“

Какво е интересното тук ли? Трябва да прецакаме другите играчи и да се пазим от техните опити да прецакат нас. Какво по-забавно може да има в една игра?

Когато някой от играчите изтегли гърмящо коте, той може да се защити ако има правилната карта (това са много редки и желани карти в играта). Тогава той може да постави котенцето навсякъде в тестето, включително най-отгоре, така че следващият играч веднага да го изтегли. Може да го постави и след 1-2 карти, за да се падне на точно определен човек. Когато излезе първото коте в играта всичко става много завързано. Дали човекът преди теб го е поставил така, че да го изтеглиш ти? Ще използваш ли някоя карта за защита или ще рискуваш и ще теглиш, защото мислиш, че целта му е друг играч? Изборът е твой.

Какво правят толкова тези други карти?

В тестето има карти, които ти позволяват да видиш в бъдещето. С тях можеш да погледнеш следващите 3 карти и да разбереш дали трябва да се пазиш. Можеш да играеш карта, която ти позволява този ход да не теглиш карта. Можеш да накараш следващия играч да тегли 2 пъти, така шансът да изтегли гърмящо коте е по-голям. Той пък може да се защити от това с карта “NOPE”, която отменя действието на предходната карта. А ако на теб не ти хареса това, можеш да играеш и ти карта “NOPE”, която отменя неговата карта “NOPE”…, тогава предходната ти карта вече ще важи.

Представи си, че този преди теб е играл карта, която му позволява да види бъдещето. След това той играе друга, която му позволява да не тегли на неговия ход. А след това #Ти Си На Ход. Той е видял картата, която следва и е решил да не я тегли. Логично е тя да е била гърмящо коте. Ще играеш ли и ти някоя защитна карта? Или пък просто е блъфирал и си е изхабил картата напразно? Ще рискуваш ли?

Един път се случи така, че се игра карта за това следващия играч да тегли два пъти. Той тегли първата карта и се оказва, че е гърмящо коте. За щастие имаше как да се защити и го направи. После си казахме:
– Представи си и следващата карта да е гърмящо коте.
– Да бе, какъв е шансът? – отвърна той и реши да тегли пак.
И ПРАС! Наистина беше пак гърмящо коте. Той трябваше да излезе от играта, но смеха беше достатъчен за целия ден.

Последни думи за парти настолна игра „Exploding Kittens“

Това е бърза и забавна парти игра. Базира се на принципа на руската ролетка и е супер забавна. Нещата в играта се променят много бързо, защото постоянно играем и теглим нови карти. Усеща се напрежение през цялото време. Когато на масата останат малко карти е все по-вероятно да изтеглим гърмящо коте… и тогава напрежението направо ескалира. Всички картинки върху картите са различни и са уникално забавни, ако имате малко чувство за хумор. По време на играта често се заглеждам в картинките и започвам да се смея, защото някои от тях са направо абсурдни.

Играта е подходяща за компании, които обичат да става смях… определено. Не бих я препоръчал за по-малки деца, тъй като има неподходящи за тях рисунки в картите, но все пак няма нищо цинично, а и те вероятно няма да го разберат.

Основни механики в парти настолна игра „Exploding Kittens“

Press (Push) Your Luck

Take That

Player Elimination

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Exploding Kittens“
Close Menu
×
×

Cart