Парти настолна игра Dixit Odyssey

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 3-12

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 30 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

49,90лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на парти настолна игра “Dixit Odyssey” (“Диксит”)

Парти настолната игра “Dixit Odyssey” (“Диксит”) е игра на асоциации. Тя е сравнително лесна, достъпна и забавна. Подходяща е за деца и възрастни с въображение. Цялата идея на Диксит е да разберем каква асоциация правят другите играчи. За целта има карти с картинки. Какво има на тези картинки? Нищо конкретно и в същото време всичко. И преди да прозвучи като някоя дълбока мисъл, ще поясня.

Това са картинки с много елементи в тях, в които играчите могат да намерят безброй аналогии, асоциации, логики и др. Цялата идея на тази настолна игра е да познаем какво вижда друг играч в дадена карта. Това става доста лесно. В ръката си всеки държи няколко от тези карти. Играчът, който е на ход (разказвача) трябва да избере една от неговите карти и да я опише по някакъв начин. Това може да стане с дума, песен, изречение, звук, танц и всичко, за което се сети. Заедно с него всички останали играчи играят по една от техните карти. За точните правила на играта вижте ревюто на парти настолна игра “Диксит” от Rise of Dice.

Трудната част е да познаем коя карта е изиграна от играча разказвач. Може би си мислите, че е много лесно? А ако Ви кажа, че ако всички познаят картата разказвачът губи? Или ако никой не познае, той губи?

Точно така, описанието на картата трябва да е достатъчно точно и ясно, за да я познаят няколко играчи, но не достатъчно, за да я познаят всички.

Интересното при парти настолна игра “Dixit Odyssey” (“Диксит”)

Както споменах, “Диксит” е парти настолна игра. С нея се очаква да се забавляваме и смеем. Няма място за стратегии от шаха.
Забавното се получава точно, когато някой от играчите успее да измисли нещо уникално за някоя карта. Ако се познаваме добре ще знаем кой какви филми гледа, какви книги чете или какви игри играе. По този начин можем да опишем картата ни със заглавие или реплика от филм. Така ще се надяваме само човекът, който го е гледал да схване нашата логика и да познае картата.

Но внимавайте! Често нашата логика не струва нищо за другите хора. Много често се случва, така че тази уникално очевидна връзка между картата и филма е само в нашата глава. Чували ли сте изказвания от сорта „Иван много прилича на брат си“, а всъщност за Вас Иван и брат му нямат нищо общо?

Веднъж на едно събитие за настолни игри играхме Диксит и бяха дошли момче и момиче, които играха с нас. Не след дълго 2-мата се усетиха, че само те от цялата маса играеха компютърна игра наречена “League of Legends”. След това всяка една асоциация от тях беше насочена към играта. Естествено, никой друг на масата не успяваше да спечели точки, защото не разбираше логиката. Не след дълго единия от тях спечели, а другия беше на второ място. Всички други играчи едва-едва бяха събрали малко точки.

Ще си кажете „Е… това е малко гадно“. Все пак това се случи един единствен път и въпреки това беше доста интересна случка.

Ако имате повече чувство за хумор може да изберете за подсказка името на някой Ваш приятел, които играе с Вас. Когато кажете, че асоциацията Ви е „Киро“, а на масата има само карти с дебели чудовища, космати Йетита или пияни старци Ви гарантирам, че смеха ще е неизбежен!

Мислите ли, че познавате мисловния процес на приятелите си? А на децата Ви? Защо не проверите в каква степен Вашето мислене съвпада с тяхното? Направете го с една от най-лесните настолни игри, а именно Диксит!

Основни механики в парти настолната игра “Dixit Odyssey” (“Диксит”):

Association

Bidding

 

Трябва ти помощ, за да разбереш механиките в настолните игри?

Виж нашия наръчник за всичките механики в настолните игри.

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Dixit Odyssey“