Парти настолна игра Bang! The Dice Game

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО АНГЛИЙСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 3-8

Възраст Възраст: 8+

Времетраене Времетраене: 15 мин.

Език Език: английски, правила на български

Търсиш игра за подарък?

41,90лв.

Изчерпан

Допълнителна информация

Описание

Тематика на парти настолна игра „Bang! The Dice Game“

В парти настолна игра „Bang! The Dice Game“ ти и твоите приятели се пренасяте в Дивия запад. Един от Вас ще е шерифът, други ще са помощници на шерифа, трети ще са престъпници, а четвърти ще са ренегати. Това ще са Вашите роли. Ще се стреляте взаимно, ще се пазите от местните индианци, ще се лекувате с бира и ще се взривявате с динамити.

Интересното в парти настолна игра „Bang! The Dice Game“

Основната идея на парти настолна игра „Bang! The Dice Game“ са различните роли. Всеки трябва да запази своята в тайна от другите играчи, с изключение на шерифа. Все пак всички знаят кой е той в дивото градче.

Ето я и най-яката част:

  • Шерифът и помощниците му ще спечелят играта само, ако убият всички престъпници и ренегати.
  • Престъпниците ще спечелят само, ако убият шерифа.
  • Ренегатите ще спечелят само, ако убият всички други играчи.

Не забравяй, че ролите са тайни. Помощникът на шерифа може да не е истински помощник, а подъл престъпник или ренегат.

Нека вземем за пример, че ти си шерифът. Защо ще трябва на някой да се преструва на твой приятел? За да те обърка. Престъпниците и ренегатите ще направят всичко по силите си, за да те заблудят. Те ще искат ти да се обърнеш срещу твоя помощник, мислейки, че е враг. Внимавай, защото ако те заблудят и се съюзиш с тях, ще убиете заедно твоя истински помощник. Тогава ще останеш сам срещу всички и шансът ти за победа ще намалее драстично.

Това, разбира се, не е краят. Ако шерифът умре, веднага ще спечелят престъпниците. Това означава, че ренегатите ще те пазят жив до последно, само за да могат да останат сами с теб и тогава да те убият. Това, че като цяло ренегатите са ти врагове, не означава, че не можеш да се възползваш от тяхната закрила и помощ. Обаче внимавай, защото в даден момент те ще те предадат. Ще знаеш ли дотогава кой е истинският ти помощник и кой е наглият предател?

Вземи сега своето копие на парти настолна игра „Bang! The Dice Game“ и разбери колко добре познаваш приятелите си.

Как се играе парти настолна игра „Bang! The Dice Game“?

Играчите се редуват и хвърлят зарове, на които има различни възможни действия. Могат да ти се паднат хубави неща, например шанс да стреляш по някого, да си върнеш точки живот и т.н. Обаче, има и лоши неща. Може да се случи така, че да се взривиш с експлозив или да ядосаш местните индианци, които ще те погнат с лъковете си.

Всеки играч има право да хвърля заровете (с изключение на динамитите) до 3 пъти на хода си, докато му хареса резултатът. Внимавай, защото с повече хвърляния могат да ти се паднат повече лоши неща. Трябва внимателно да прецениш кои зарове да хвърляш пак и дали си струва рискът.

Последни мисли и съвети за парти настолна игра „Bang! The Dice Game“ – от Добри (Rise of Dice)

Играта е много интересна, динамична и бърза. Едно разиграване може да продължи не повече от 20-30 минути. Правилата са интуитивни и се обясняват много лесно. Това е една чудесна игра за приятелите ти, които никога не са играли настолни игри преди това. Подходяща е за хора, които обичат по-лесните, бързи и динамични игри. В „Bang! The Dice Game“ има голямо количество социален елемент и много взаимодействие между играчите.

Препоръчвам тази малка игра за семейства с деца над 8г. и за компании от приятели, които не харесват тежките стратегически игри с много правила и много елементи. Ще отбележа, че Bang! е много добър „filler“, с който ти и тайфата ще можете да си починете от другите по-сложни игри.

Кутията е малка и компактна, затова я препоръчвам като игра за из път. Компонентите са с много добро качество и няма шанс да се захабят скоро.

Определено има причина „Bang! The Dice Game“ да е една от най-харесваните парти и социални игри на нашите събития, които организираме. Вземи своето копие сега и събери всичките си приятели за една игра още утре!

Основни механики в парти настолна игра „Bang! The Dice Game“. От какво се състои?

Dice Rolling

Partnerships

Player Elimination

Press Your Luck

Variable Player Powers

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Bang! The Dice Game“