Парти настолна игра Активити

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 3-16

Възраст Възраст: 12+

Времетраене Времетраене: 60 мин.

Език Език: български

Търсиш игра за подарък?

49,99лв.

Допълнителна информация

Описание

Тематика на парти настолна игра „Активити“

В парти настолна игра „Активити“ трябва да познаваме думички. Звучи прекалено просто? Имаш ли представа как би обяснил думата „сафари“ чрез рисуване и без да говориш? Ще нарисуваш слон и жираф? Добра идея…, а можеш ли да ги нарисуваш? Пък и дори да успееш трябва да се постараеш още малко, за да може съотборника ти да каже точно „сафари“. Последния път трябваше моя отбор да нарисува точно тази дума и предположенията бяха, че рисува червей с крака, а не жираф. Еми, успех…

Забавното в парти настолна игра „Активити“

Цялата игра е едно голямо забавление и много смях. В „Активити“ няма и една минута, през която да не е забавно. И все пак… всички играчи се разделят на няколко отбора. Якото е, че може да има и по 10 човека в отбор, стига да можеш да събереш 40 човека около една маса. Когато дойде хода на твоя отбор, някой от Вас трябва да изтегли една карта. Тази карта ще каже на този човек коя дума трябва да обясни на отбора си и по какъв начин. Вариантите са 3:

  1. Обясняване чрез говорене. Тук нямаш право да използваш части или корени на думата, която трябва да обясниш. Ще се наложи да насочиш отбора си по друг начин.
  2. Обясняване чрез рисуване. Можеш само да рисуваш – нищо друго. Не можеш да пишеш думи, букви или цифри.
  3. Обясняване чрез жестове. Не говориш, не рисуваш, а показваш само с тялото си. Тук трябва да покажеш артистичните си умения. Това е и моя любим начин за обяснения, тъй като става най-много смях.

Какво му е забавното в това? Рисунките, които нямат нищо общо с това, което трябва да бъде. А може би мимиките на играча, които наподобяват движенията на настъпен червей. Забравих ли да кажа, че всичко това е за време? Да… всеки отбор има точно една минута, през която може да обяснява. А всички останали отбори гледат, смеят се и тръпнат в очакване да изтече времето преди думата да бъде позната. Все пак играем за точки…

Има още няколко специфични правила, които ще оставя да откриете сами в „Активити“.

Последни мисли и съвети за парти настолна игра „Активити“ – от Добри (Rise of Dice)

Това е любимата ми парти игра… няма какво повече да добавя. Събира доста хора на едно място, има съревнование, има супер много смях, има тръпка, емоция и каквото още се сетиш. И всичко това на сносна цена, в сравнение с повечето настолни игри. Какво да иска повече човек?

„Активити“ има потенциал за много преигравания. В началото си мислех, че след време ще науча всички думи в играта. Имам я вече от 3 години и сигурно не съм играл и половината от 2400-те думите в нея.

За кого е подходяща парти настолна игра “Активити”?

Не се сещам за кого не е подходяща. Може би, ако си сърдит човек, който не обича да се смее, не обича да прекарва време с приятели и не обича яките емоции – тогава „Активити“ не е за теб! Обаче, ако си нормален човек играта ще ти хареса… гарантирам. Тя е подходяща за семейства, приятели – големи и малки групи и дори непознати хора. Могат да играят от трима до буквално 100 човека. Играе се за около 60-90 мин., така че една игра на „Активити“ няма да Ви отегчи, а ще Ви остави с желание за още и още.

Виж цялото РЕВЮ на играта “Активити” от Rise of Dice.

Основни механики в парти настолна игра „Активити“. От какво се състои?

Acting

Partnerships

Добри от Rise of Dice

Здравейте, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Всичко прочетено по-горе е писано от мен. Вярвам, че е глупаво да предлагаме настолните игри, които ние лично не познаваме. #Ти Си На Ход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Парти настолна игра Активити“