Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Как да (НЕ) обясняваме настолни игри

На всички ни се налага понякога да обясним някоя наша настолна игра на други хора, за да играем заедно. Чудим се как да (не) им я обясним най-лесно и бързо. Наша цел (не) е да представим играта по най-добрия начин и в крайна сметка всички да се забавляваме.

Ето защо сме приготвили няколко стъпки, които да следвате:

1. Изберете игра на английски (или пък немски).

Много е важно играта да е езиково зависима. За по-забавно, постарайте се хората с които ще играете да си нямат идея от английския. Нека играта е с много елементи, карти и текст по тях. Това ще им помогне да се отпуснат, пък и ще понаучат малко езици.

2. Обяснете набързо правилата.kak-da-ne-obyasnyavame-nastolni-igri

Не се притеснявайте, че другите няма да разберат всичко. Важното е, че вие ги знаете! Даже за по-интересно може да изпуснете няколко важни подробности и ограничения в играта. Ще е много по-забавно да ги споменете по време на играта, когато някой вече си е направил сметка за хода си. „Ааа, това не можеш да го направиш, защото забравих да ти кажа…“. Сещате се.

3. Ако изберете отборна игра.

kak-da-ne-obyasnyavame-nastolni-igriПостарайте се на всеки ход да подсещате съотборника си колко е некадърен. Не помагайте на другия отбор с играта, ако не я разбират все още. Все пак са противници И ТРЯБВА ДА СТРАДАТ!!!!! Ядосайте се и хванете играта в свои ръце. Кажете на съотборниците си просто да не ви пречат и играйте играта сами. Това ще ви представи като лидер и другите ще ви харесат. Ако спечелите се постарайте цяла вечер да припомняте на другите колко сте добри. А ако загубите? Тогава все пак е редно да обвиним отбора си за некадърщината им. ПУ!

4. Ако изберете настолна игра тип „всеки за себе си“

Хич не губете време с обясняване на правила. Нахвърляйте ги набързо, като се опитате да заблудите максимално другите. Започнете играта и ги победете бързичко, за да има време за още игри. Все пак ще трябва време и да се самопохвалите накрая.

5. Ако все пак някой е недоволен от вашите обяснения?

Кажете му че е пълен цунцугер и не се занимавайте с него. Глупавите хора не са за настолните игри. Изхвърлете го през прозореца и не му се обаждайте повече. Ако прозореца е на по-висок етаж няма да ви се налага да му се обаждате и без това.

6. Когато приключи играта

Настоявайте да играете пак. Цяла вечер. Няколко пъти. Обещайте им, че втория път ще са по-добри и ще я схванат. Естествено това няма да е вашата цел, защото ще е по-трудно да ги победите. Затова просто ги излъжете „благородно“.

7. Споменавайте „другата компания“

Когато сте събрали нови хора за игра не забравяйте да ги сравнявате постоянно с другата ви компания, която може да играе. Ако за 5 мин. не могат да схванат двучасова игра им кажете, че другата ви компания може. Ако някой направи тъп ход кажете, че другата ви компания никога няма да направи това. Схващате идеята. Това ще им помогне да се стегнат и ще ги мотивира.

8. Искайте им някой лев

Все пак са играли играта ви. Настолните игри се амортизират и захабяват. Редно е да им искате малко пари, за да я смените преди да стане неизползваема. Не прекалявайте много… около 20-30 лв. на човек е нормално. Все пак са имали и честта да играят с вас. Хубавите неща са скъпи!

9. Когато си тръгватеkak-da-ne-obyasnyavame-nastolni-igri

Отново им напомнете, че са пълни минуси. Все пак не трябва да го забравят. Даже за по-сигурно след 2-3 дена им се обадете по телефона и им припомнете.

За мое щастие не съм успял да намеря човек, следващ всичките стъпки. Надявам се и в бъдеще да е така.

С това моите идеи за прекрасно прекарване на вечерта се изчерпват. Ако някой се сети нещо може да добави в коментарите.

Поздрави и нека продължаваме да се забавляваме!

Следете какво организираме ние от Rise of Dice ТУК !

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!