Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Една (не)обикновена коледна история, сътворена от една млада майка.

С приближаването на коледните празници настроението на всички нас се променя. Навън става бяло и студено, а вкъщи замирисва на сладки с канела и да се усеща меката топлина на домашния уют. Тогава е и момента, когато всеки започва да мисли за подаръци. Какво ли да купя на детето, племенника, хлапето на най-добрия ми приятел или това на съседа ми? Обаче, най-трудна си остава задачата на родителите. Може би, точно ти знаеш за какво говоря, нали?

Перфектният коледен подарък… или не?

Въпросът не е само да отбиеш номера. Ти трябва да избереш най-добрия подарък за детето ти, но дали е това, което то иска? Повечето деца често си пожелават скъпи и луксозни играчки, които не допринасят с нищо. Все пак, нека си припомним, че при тях нещата се случват на емоционално ниво. Нормално е да бъдат импулсивни и лесно да се впечетляват от лъскавите неща. Разбира се, не всички малчугани искат такива подаръци, но повечето от тях го правят. Обикновено, това са: най-новия айфон, готин таблет или най-мощния лаптоп на пазара. И защо? Само преди 4 месеца сте дали една не малка сума за телефон на детето. Той работи перфектно и е най-добрия в цялото семейството, но ето, че в един момент още по-скъпият айфон звучи прекрасно за коледен подарък. Ти знаеш много добре, че няма абсолютно никаква разлика между двата телефона, или поне не такава, че да е от значение. Какъв избор имаш ТИ като родител? Можеш или да се съгласиш, задоволявайки поредната временна прищявка, или да си направиш труда да намериш перфектен подарък за Коледа. Подарък, който ще радва цялото семейство дълго време и същевременно ще е полезен за малките… подарък, в който има истинска стойност.

Когато направиш правилният избор…

Именно този втори вариант избра една млада майка, която се свърза с екипа ни. Тя беше чувала за настолните игри и ползите, които те носят за децата. Разбира се, всеки родител би предпочел малчуганите му да се социализират, прекарвайки повече време с приятели и семейството. Същевременно, те да придобиват нови и важни качества, като комуникация, управление на ресурси, сдържаност и много други. За повече по тази тема виж Ползите за малките деца от настолните игри – умения за по-добър живот.

Това някак си звучи много по-добре от часовете прекарани във взиране на екрана, който облъчва очите и с времето носи какви ли не последствия. Да не говорим за асоциалността при децата, агресията и всички останали вреди, които дори още не са доказани.

Това беше и мисленето на младата майка, която ни потърси. Нейното име е Гергана. Тя искаше именно това. Предполагам, не е много по-различно от това, което искаш и ти за децата си?

Винаги има решение

Обаче, Гергана не беше запозната с модерните настолни игри. Тя беше чувала само за класики като „Монополи“ и „Не се сърди човече“. Разбира се, екипът ни е на линия точно за такива ситуации. Със случая веднага се зае Запрян от Rise of Dice. Те поговориха малко за това какво харесва семейството на Гери, за характера на детето ѝ и за още няколко неща. Това помогна на Запрян да вземе най-доброто решение и да предложи няколко настолни игри специално за тези хора. Гери вече трябваше да нарпави избор от 2-3 игри, без шанс да сбърка и да купи нещо неподходящо. “В момента пазарът изобилства от игри, които бих определина като абсолютна боза. Не исках да купувам поредната стояща в кутията тъпотия.” – коментира Тя. Гери толкова се ентусиазира, че избра 2 игри за семейството си и още една за подарък на нейни приятели.

Когато резултатът говори сам за себе си

Един ден по-късно нашият екип вече беше приготвил игрите с коледна опаковка и картичка с послание. Запрян ги занесе лично на Гери, тъй като имаше възможност да го направи.

Дойде и Коледа, когато детето трябваше да си получи изненадите. За него това беше неочакван и избран с много внимание и обич подарък.

Няма какво повече да добавя аз… ето обратната връзка след Коледа. Преценете сами как е минало всичко!

Дали тази история е необикновена или е нещо нормално в днешно време? Нека всеки реши за себе си. Разбира се, в нея няма драматичен разказ или случили се чудеса по Коледа. Това беше едно нормално българско семейство, което посрещна Коледа по един нормален начин – с много любов и радост.

 

  • Тази история беше публикувана с изричното съгласие на участниците в нея

Нека помогнем и на теб в избора на подходяща настолна игра за твоето семейство. Пиши ни и ние ще се свържем с теб!

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!