Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ревю: Activity (Активити) – яко смях!

Когато чуя за нея се сещам само за смях до сълзи, а в най-лошия случай до схващане на челюстта. Активити (Activity) е отборна парти настолна игра с описване и познаване на думи. Играе се за около един час.

Играта е на български!

Активити – за кого е?

Тази парти настолна игра няма строги ограничения и може да се хареса на всеки. Особено подходяща е когато искате да повдигнете настроението на компанията или семейството. Препоръчвам я и за фирмени партита, тиймбилдинги с вашите колеги и др. Активити е добър избор, ако сте с нови хора, които не познавате, но не пречи да се забавлявате и със старите си приятели. Имайте предвид, че може да не се хареса на деца под 10 години, защото някои думички ще са трудни за тях.

Ако имате по-малко дете, препоръчвам ви да си вземете играта Активити Джуниър (Activity junior), защото при нея думите са сравнително по-елементарни и малчуганите ще ги разберат по-лесно.

Каква е идеята на Активити?

Уникално лесна!

Теглите една карта от тестето, на която са изписани различни думи. Играта ще Ви каже с коя дума трябва да играете и как. Има три варианта:

  • Да я обясните с думи, като нямате право да назовавате части от думата или нейни синоними.
  • Да я нарисувате, като не можете да пишете букви или цифри.
  • Да я опишете с жестове, без да посочвате предмети из стаята (с изключение на Вашето тяло), без да пишете във въздуха и без да говорите или издавате звуци.

Думите трябва да обясните на Вашият съотборник. Той може да е само един, а в някои случаи и повече, в зависимост от броя на хората, с които играете.

Ако ви се падне първият вариант (с говоренето) сте късметлия! Той е сравнително по-лесен, но не толкова забавен. Ами другите? Ето тук вече играта засиява! Не вярвате? Помислете как бихте нарисували „Великата китайска стена“. А как с жестове бихте показали думата „Часовников механизъм“? Ами „мъж“?

Гарантирам Ви, че смеха на масата е неизбежен.

Забравих ли да спомена, че имате време? Едно малко пясъчно часовниче, отброяващо една минута. И не… тази минута изобщо не е достатъчна, за да обяснявате спокойно. Играта Ви дава сравнително сложни думи и не е добре да я играете с много малки деца. Както вече споменах, за тях има “Activity Junior”, в която думите са значително опростени.

 

Правилата малко по-подробно?

Активити е с много лесни правила.

За да играете трябва да се разделите на равни отбори. Могат да участват до четири такива с 2-ма или повече играчи във всеки от тях. За различните отбори има пионки, които трябва да поставите на старта на игралното поле. Те ще се движат по пътя към финала и който отбор стигне пръв печели играта.

Как се предвижваме? Лесно! Картите с думи са разделени на три тестета с по 3, 4 и 5 точки. Ако решите да изтеглите карта от тестето с 4 точки и Вашия съотборник я познае, това означава, че се предвижвате с 4 позиции. Всяка позиция от полето има картинка, която Ви казва с коя дума ще играете на следващия си ход и как ще я обяснявате. По този начин можете да прецените дали да изтеглите карта с по-малко точки, но на следващия ход да обяснявате с говорене.

Ако стъпите на поле, заето от друга пионка, това означава, че ги бутате едно поле назад. Така можете да провалите плановете на другия отбор. Ха-ха! От време на време се падат и думи, които трябва да обяснявате не само на Вашия съотборник, а на цялата маса. Тогава печелите повече точки, но също има шанс някой друг да открадне точките Ви.

Ще оставя на Вас да проучите по-подробно това правило, след като подредите играта на Вашата маса!

Качество на компонентите?

  • Кутията е хубава и удобна. Всичко се събира в нея.
  • Елементите за здрави и няма да се изхабят в близко бъдеще.
  • Превода на думите е доста добър, като се има предвид, че играта е превеждана от немски и често няма директен превод на български.

Веднъж се натъкнахме на име на планински връх на границата между Германия и Австрия, който дори не успяхме да произнесем, но пък се смяхме доста.

Има ли разнообразие в Активити?

Има и още как!

Играта не предлага различни варианти на правилата, но пък ще разполагате с общо 400 карти, всяка от които съдържа 6 различни думи. Това прави около 2400бр. думи. Трудно ще ги научите всички, но ако играете в продължение на няколко месеца с едни и същи хора ще започнете да забелязвате повторения в картите. Не е фатално, но може да донесе доста лесни точки на противниците (или на Вас).

Нашето мнение за играта?

Определено ни харесва!

Много често се събираме, за да играем нещо точно определено, но след това винаги завършваме вечерта с едно бързо Активити. Това е единствената игра, която се е харесала на абсолютно всички, с които сме я играли. Изключително забавна и сплотяваща.

След няколко игри на Активити ще забележите как ще се подобри комуникацията Ви в ежедневието.

Елементите на Активити?

Стратегия20%
Комуникация90%
Цена25%
Късмет25%
Сложност10%
Креативност90%

Специален за теб!

Тъй като аз съм огромен фен на Активити и не съм спрял да я играя през последните 3 години реших да събера всичко, което научих от нея и да го дам на хората напълно безплатно.

За какво говоря?

Създадох мини ръководство за игра на Активити, специално за феновете на настолните игри. То ще помогне на теб и твоите приятели да избегнете всички възможни обърквания, докато играете.

В него ще получиш на готово полезни съвети и тънкости за играта, които сам съм открил през всичките тези години. Ето няколко примера:

  • Какво да правиш, ако е невъзможно отборите в играта да са с равен брой играчи? Как да компенсираш тези, които са по-малко? Защо е важно това?
  • Кои са най-добрите позволени практики за обясняване на думи? Обясни ги преди началото на играта, за да избегнеш обърквания.
  • Как да разпределиш приятелите си в отборите. Дали ще сте 4 отбора по 2-ма или 2 отбора по 4-ма? Размери каква е разликата и избери най-добрия вариант, спрямо какво искаш от играта.
  • Още много подробности, които ще направят играта ти истинско удоволствие, без да се налага да грешиш цели 3 години, като мен.

Как можеш да го получиш?

Изпращаме това ръководство напълно безплатно само на сериозни хора, които искат да се забавляват заедно с всичките си приятели и роднини.
Ако мислиш, че си един от тях поръчай Активити сега и ще получиш цялото ръководство в хартиен вариант заедно с играта, за да ти е под ръка винаги, когато ти потрябва!

Целия комплект е възможно да бъде на масата в твоя дом още утре*.

*виж условията за доставка.

Парти настолна игра Активити

Базова настолна игра

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

Тип Тип: парти настолна игра

Играчи Играчи: 3-16

Възраст Възраст: 12+

Времетраене Времетраене: 60 мин.

Език Език: български

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!