Играй докрай

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

4-те лесни стъпки за яко домашно парти с настолни игри

Обичам да играя настолни игри. Но какво е още по-яко от това да играеш игри? Да организираш вечер с настолни игри за приятели. Организирал съм доста такива събирания, като на най-голямото дойдоха около 200 човека (то си беше фестивал). Естествено, не бях сам. Както всяко едно нещо в началото е по-трудно. Ето защо идвам на помощ, за да съм сигурен, че няма да допуснете същите грешки като мен в началото.

Изглежда просто, но в едим момент разбираш, че трябва едновременно да си домакин на партито, готвач, играч и учител по някоя игра. Хубавото на тези събирания е, че не се налага да имате много храна или място. Нужна е една маса, няколко стола и… естествено… бирички! Ето ги и 4-те стъпки, над които ще се фокусираме:

Познавай играта

Хубаво е предварително да знаем играта, която ще играем и ако не сме сигурни да прегледаме правилата. Това може да е много добре позната игра, но ако не сме я играли скоро някои неща се забравят. Задължително е да изберем точната игра, според хората, които ще ни идват на гости. Мисля, че това е достатъчно ясно и няма да влизаме в подробности защо. От опит мога да кажа, че хората обичат за една вечер да изиграят една по-дълга игра, а след нея нещо късичко за почивка.

Да поканим хората

Колкото и да ни се иска на едно домашно парти няма как да поканим абсолютно всичките си приятели. Как да изберем точно кой да поканим? Можем първо да изберем каква игра искаме да играем и на тази база да поканим хората, които обичат да я играят. Дори да е нова игра, ако сме запознати с правилата можем много лесно да преценим на кой от приятелите ни ще се хареса. Естествено, използваме като база миналите събирания с тези хора.
Кажете им да потвърдят, че ще дойдат със сигурност малко преди партито. Така ако някой се откаже ще имате достатъчно време, за да намерите нов човек за празното място.

Приготвянето на храна

Доста компании обичат да си правят домашна храна за такива събирания. Ако и вие сте от тези е добре да приготвите всичко предварително, за да не ви се налага да ставате от масата през 10 минути и да ходите до кухнята. За по-мързеливите като мен – извадете пакетите с чипс и ги изсипете в удобни купи предварително. Напомням да помислите за салфетки.

Краен час

Може да ви се вижда странно да казваме на хората кога трябва да си тръгнат. Не е задължително да се прави, но ето моите две причини защо е полезно:

Първо
Ако не кажем краен час хората започват да си мислят, че няма нищо лошо да закъснеят около 90 минути. Всички имаме такива приятели и знаем какво е. Всички, освен един, сме се събрали и седнали удобно. Обаче, не можем да започнем играта, защото чакаме последния човек. Губим ценно време… алооу? Ако кажем, че имаме краен час хората започват да смятат. „От 18 до 22ч? Това са 4 часа. Можем да изиграем около 2 игри, но не трябва да се закъснява, защото няма да можем да довършим. Нека се постарая да отида на време.“

Второ
Искаме в края на домашното събиране играчите да се чувстват или доволни от вечерта, или да искат още. Много е грешно да играем, докато на всички ни писне и се отегчим. След време, когато решим да поканим пак същите хора, те трябва да си спомнят колко яко е било предния път. Ако допуснем всички (или някои) да се отегчат няма да можем да ги викнем отново.

Последни мисли

Ако все още не сте организирали такова събиране, а имате желание – действайте. Пригответе игра, поканете хора и играйте.

Един последен съвет: Ако вас ви поканят на домашно събиране с настолни игри, моля ви, занесете нещо за хрупане. Дори и да сте сигурни, че домакина е приготвил достатъчно храна. Няма нищо по-приятно от това да видиш как приятеля ти идва на гости и носи нещо за ядене или пиене.

#Ти си на ход

Автор: Добри

Автор: Добри от Rise of Dice

Здравей, казвам се Добри и съм един от основателите на Rise of Dice. Фен съм на настолните игри от доста години. Моята мисия е да помагам и да давам стойност на другите в хобито. Обичам да пиша за игри, да играя игри и да запознавам хората с тях. За каквито и да са въпроси ми пиши на dobri@riseofdice.com #Ти Си На Ход

[table id=5 /]

Запиши се в списъка на Rise of Dice

Получавай безплатни материали и покани.

Научавай първи за най-яките предложения и промоции от нас.

Ще можеш да се отпишеш по всяко време. Ние мразим спама!